Vrijwilligers

Vrijwilligers maken van het hospice een fijne woonomgeving.

Door het werk dat jij verzet als vrijwilliger kan het hospice een echt “bijna-thuis-huis” zijn. Vrijwilligers werken meestal in (wisselende) koppels, zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak mooie gesprekken op en dierbare sociale contacten. Samen bieden zij zorg in een warme en huiselijke sfeer, waarbij ze liefdevolle en oprechte aandacht hebben voor bewoners en hun naasten.


‘“Je doet hier in het hospice iets belangeloos voor de ander! Je maakt oprecht contact met de ander, bewoners en collega’s. Je komt snel tot de kern omdat er een fijne familiesfeer heerst.”’

— Vrijwilliger,

Wat ga je doen?

Het werk van zorgvrijwilligers varieert van het klaarmaken van een maaltijd, het maken van een praatje, het verzorgen van de was tot het meehelpen van de verpleegkundige bij de persoonlijke verzorging van de bewoners.
Je hebt geen ervaring in de zorg nodig om bij ons aan de slag te gaan. Voor ons is het belangrijk dat je jouw eigen levenswijsheid meeneemt en die met een warm hart en toewijding omzet in dienstbaarheid. Met regelmaat organiseren wij voor geïnteresseerde vrijwilligers een 'Handen aan het bed' training.

Zorgvrijwilligers doen gewoonlijk twee diensten per week, maar één dienst is ook mogelijk.

We kunnen ook vrijwilligers gebruiken die op andere terreinen hun diensten willen bieden. Denk aan: werken in de tuin, klussen, koken of administratief werk. Wanneer je hier interesse in hebt, stuur ons een mail en we bespreken graag samen de mogelijkheden.

Uit welke diensten kun je kiezen?

In het hospice werken de zorgvrijwilligers met vier diensten:

07:00 – 11:00 uur

11:00 – 15:00 uur

15:00 – 19:00 uur

19:00 – 23:00 uur

Geen Selectie

Hoe word je vrijwilliger?

  • Je stuurt een mailtje met je belangstelling naar info@hospicerotterdam.nl
  • Je ontvangt bericht over een gesprek met de vrijwilligerscoördinator
  • Je loopt vier diensten mee om nog beter kennis te maken met het werken in het hospice. 
  • In een tweede gesprek met de coördinator wordt besproken of je officieel vrijwilliger wilt en kan worden.
  • Wanneer je verder gaat, word je gekoppeld aan een vrijwilliger die aanspreekpersoon is voor jou tijdens een inwerkperiode van circa 2 maanden. 
  • Na een evaluatiegesprek ga je zelfstandig aan de slag als vrijwilliger. 
  • Binnen een jaar wordt een basistraining aangeboden waarin je dieper ingaat op het werken als vrijwilliger in bijna-thuis-huis waar mensen afscheid nemen van het leven en elkaar. 


Waardevolle contacten

Iedereen krijgt dus een maatje toegewezen die een nieuwe vrijwilliger onder haar of zijn hoede neemt. Ook worden er trainingen, thema-avonden en cursussen georganiseerd. Behalve dat die inhoudelijk interessant zijn, denk bijvoorbeeld aan hoe om te gaan met rouw en verlies, is het ontmoeten van collega-vrijwilligers erg waardevol en gezellig.

Geïnteresseerd?

Nieuwe collega-vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom! Bel, mail of kom langs en we nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden en je rond te leiden.

Aanmelden via de telefoon: 010-2449552 of per mail info@hospicerotterdam.nl 

Op zoek naar vrijwilligers