Vrijwilligers

“Vrijwilligers vinden is een kunst. Vrijwilliger worden is een gunst. Word jij onderdeel van ons team? “

Door het werk wat jij verzet als vrijwilliger kan het hospice een echt “bijna-thuis huis” zijn. Vrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak mooie gesprekken op en dierbare sociale contacten. Samen bieden zij zorg in een warme en huiselijke sfeer, waarbij ze liefdevolle en oprechte aandacht hebben voor onze bewoners en diens naasten. We hopen dat je twee diensten in de week kunt doen maar met één dienst zijn we ook heel blij.


‘“Je doet hier in het hospice iets belangeloos voor de ander! Je maakt oprecht contact met de ander, bewoners en collega’s. Je komt snel tot de kern, omdat er een fijne familiesfeer heerst.”’

— Vrijwillger,

Wat ga je doen?

Werk varieert van het klaarmaken van een maaltijd, het maken van een praatje, het verzorgen van de was tot aan het meehelpen van de verpleegkundige in de persoonlijke verzorging. Je hebt geen ervaring in de zorg nodig om bij ons aan de slag te gaan. Voor ons is het belangrijk dat je jouw eigen levenswijsheid meeneemt en die met een warm hart en toewijding omzet in dienstbaarheid. 

We kunnen ook vrijwilligers gebruiken die op andere terreinen hun diensten willen bieden. Denk aan: werken in de tuin, klussen, koken, administratief werk. Wanneer je hier interesse in hebt stuur ons een mail en we bekijken graag samen de mogelijkheden.

Uit welke diensten kunnen je kiezen?

In het hospice werken de zorgvrijwilligers met vier diensten:

07:00 – 11:00 uur

11:00 – 15:00 uur

15:00 – 19:00 uur

19:00 – 23:00 uur 

*uitzondering situatie COVID-19

Hoe word je vrijwilliger?

  • Je meldt je aan voor de informatiemiddag. 
  • Je hebt een gesprek met de coördinator.
  • Je loopt vier diensten mee om nog beter kennis te maken met het werken in het hospice. 
  • In een tweede gesprek met de coördinator wordt besproken of je officieel vrijwilliger wilt en kan worden.
  • Wanneer je verder gaat dan word je gekoppeld aan een vrijwilliger die aanspreekpersoon is voor jou inwerkperiode van circa 2 maanden. 
  • Na een evaluatiegesprek ga je zelfstandig aan de slag als vrijwilliger. 
  • Binnen een jaar word je een basistraining aangeboden waarin je dieper ingaat op het werken als vrijwilliger in een huis waar mensen afscheid nemen van het leven en elkaar. 


Waardevolle connecties

Iedereen krijgt dus een maatje toegewezen die een nieuwe vrijwilliger onder haar of zijn hoede neemt. Ook worden er trainingen, thema-avonden en cursussen georganiseerd. Behalve dat die inhoudelijk interessant zijn, denk bijvoorbeeld aan hoe om te gaan met rouw en verlies, is het ontmoeten van collega vrijwilligers erg waardevol en gezellig.

Geïnteresseerd?

Nieuwe collega vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom! Bel, mail of kom langs en we nemen de tijd om vragen te beantwoorden en rond te leiden. Dat kan ook op de informatiemiddag die elke eerste woensdag van de maand gehouden wordt van 14.00-15.30. Op deze informatiebijeenkomst vertellen onze vrijwilligers over het huis en wat het werk in de praktijk inhoudt. 

Opgave telefonisch 010-2449552 of per mail info@hospicerotterdam.nl 

Opzoek naar vrijwilligers