Vrijwilligers

Vrijwilligers maken van het hospice een fijne woonomgeving.

Door het werk dat jij verzet als vrijwilliger kan het hospice een echt “bijna-thuis-huis” zijn. Als vrijwilliger werk je in een hecht team met andere vrijwilligers en de verpleegkundigen. Zo wissel je onderling ervaring uit. Dat levert vaak mooie gesprekken op en dierbare sociale contacten. Samen bied je zorg in een warme en huiselijke sfeer, waarbij je liefdevolle en oprechte aandacht hebt voor bewoners en hun naasten.


‘“Je doet hier in het hospice iets belangeloos voor de ander! Je maakt oprecht contact met de ander, bewoners en collega’s. Je komt snel tot de kern omdat er een fijne familiesfeer heerst.”’

— Vrijwilliger,

Wat ga je doen?

Het werk van onze vrijwilligers is heel gevarieerd. Zo helpen onze zorgvrijwilligers de verpleegkundigen bij de persoonlijke verzorging van de bewoners en hebben zij persoonlijke aandacht voor hen. Dat kan door een praatje of een gesprek, maar bijvoorbeeld ook door een handen- of voetenmassage.

Onze gastvrijwilligers ontvangen en verwelkomen bezoekers in ons hospice, doen licht huishoudelijk werk en zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt in huis. Onze maaltijdvrijwilligers maken de avondmaaltijden klaar voor onze bewoners

Je hebt geen ervaring in de zorg nodig om bij ons aan de slag te gaan. Voor ons is het belangrijk dat je jouw eigen levenswijsheid meeneemt en die met een warm hart en toewijding omzet in dienstbaarheid. Voor alle vrijwilligers worden trainingen aangeboden zodat ze voorbereid aan de slag kunnen.

Zorg-, gast en maaltijdvrijwilligers doen gewoonlijk 1 dienst per week of meer. Andere frequenties zijn in overleg bespreekbaar.

We kunnen ook vrijwilligers gebruiken die op andere terreinen hun diensten willen bieden. Denk aan: werken in de tuin, klussen, social media of administratief werk.

Uit welke diensten kun je kiezen?

In het hospice werken de zorg- en gastvrijwilligers tijdens drie diensten:

08:00 – 12:00 uur

12:00 – 16:00 uur

18:00 – 22:00 uur

Koken door maaltijdvrijwilligers gebeurt van 16:00-19:00

Opleiding

Je begint met meelopen en krijgt een maatje toegewezen die jou onder zijn/haar hoede neemt. Daarnaast worden er trainingen, thema-avonden en cursussen georganiseerd. Behalve dat die inhoudelijk interessant zijn, denk bijvoorbeeld aan hoe om te gaan met rouw en verlies, is het ontmoeten van collega-vrijwilligers erg waardevol en gezellig.

Geïnteresseerd?

Nieuwe collega-vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom! Bel, mail of kom langs en onze vrijwilligerscoordinator Judith neemt graag de tijd om je vragen te beantwoorden en je rond te leiden.

Aanmelden kan via de telefoon: 010-2449552 of per mail judith@hospicerotterdam.nl