Bijna-thuis-huis

Sfeervol en kleinschalig bijna-thuis-huis 

Hospice De Vier Vogels is een sfeervol en kleinschalig bijna-thuis-huis waar terminaal zieke mensen hun laatste levensfase in alle rust en geborgenheid kunnen doorbrengen. Een plek waar we niet praten over patiënten maar over bewoners. De meeste mensen sterven het liefst thuis, maar als dat om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, nemen de medische en verpleegkundige professionals en de toegewijde vrijwilligers van De Vier Vogels deze zorg en ondersteuning graag op zich. Partners, familieleden en andere naasten hebben zo tijd en aandacht om er voor de bewoner te zijn en afscheid te nemen. 

Wij bieden zorg in een warme en huiselijke sfeer, waarbij we liefdevolle en oprechte aandacht hebben voor onze bewoners en hun naasten en die dingen die zij belangrijk vinden. We hebben respect voor ieders eigenwaarde. We zijn een tolerante organisatie, waar ieder mens - van bewoner tot vrijwilliger, van verpleegkundige tot gast - kleuring geeft aan de dag. We vinden het belangrijk dat de periode rondom het levenseinde volgens de wens van de bewoner kan verlopen en zetten ons in om dat mogelijk te maken. 


Voor wie is het hospice?

Het hospice is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, inkomen, geloof, levensbeschouwing of achtergrond. De levensverwachting van onze bewoners is ongeveer drie maanden. Het hospice biedt plek aan maximaal vier bewoners die elk een eigen comfortabele kamer met badkamer en toilet hebben. 

Locatie & kamers

Ons hospice huist in een sfeervol, negentiende-eeuws herenhuis aan de statige Mathenesserlaan in Rotterdam Delfshaven. Het huis staat in een rustige omgeving, maar is niet ver verwijderd van de levendige winkelstraten. 
De vier kamers voor de bewoners zijn licht, ruim en neutraal ingericht. Dat maakt het mogelijk om met persoonlijke spulletjes een eigen sfeer te creëren.

Elke kamer is voorzien van een audioset, televisie, koelkast, telefoon en wifi en heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Bewoners en hun bezoekers kunnen gebruik maken van de mooie en sfeervolle serre, tuin, woonkamer en keuken.


Daginvulling

De daginvulling is afhankelijk van wat voor de individuele bewoners mogelijk en wenselijk is. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor en stemmen met de bewoner af wat zij voor hem of haar kunnen betekenen gedurende de dag. 

Partner, familie en vrienden

Ook voor de naasten hebben wij alle aandacht. Gasten zijn op elk moment van de dag welkom. Wanneer het voor de bewoner fijn is wanneer een familielid of vriend mee-eet, dan is dat voor een geringe vergoeding mogelijk. We horen dit graag in de ochtend zodat er rekening mee kan worden gehouden.