Veelgestelde vragen


Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is de zorg die wordt geboden als er sprake is van een levensbedreigende ziekte waarbij genezing niet meer mogelijk is. Palliatieve zorg bestaat uit de zorg die de laatste fase zo comfortabel mogelijk maakt. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan pijnbestrijding, lichamelijke verzorging, psychische/ sociale ondersteuning en geestelijke begeleiding. 

Wat is terminale zorg?

Terminale zorg wordt gegeven in het laatste deel van de palliatieve fase als de zorg intensiever wordt en het overlijden nabij is. 

Kan mijn eigen huisarts mij blijven begeleiden?

Tijdens uw verblijf blijft uw eigen huisarts indien mogelijk uw behandelend arts. Is dat niet mogelijk, dan neemt de arts van het hospice de medische zorg over.

Waarom spreken jullie van bewoners en niet van patiënten?

Ons hospice is een bijna-thuis huis. We blijven de mens als mens benaderen en niet als patiënt. 

Zijn er bezoektijden?

Net als thuis bepaalt u zelf wanneer, hoe lang en hoeveel bezoek u wil ontvangen. Wij vragen wel van eenieder om de nodige stilte, ook overdag, in acht te nemen. Ook kinderen zijn welkom. In principe zijn ze bij de bewoner op de kamer en waar nodig kijken we met elkaar wat een goede plek in huis is waar ze kunnen zijn. *

Kan familie blijven eten of slapen?

Ook voor de naasten hebben wij alle aandacht. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor. Gasten zijn op elk moment van de dag welkom. Wanneer het voor de bewoner fijn is wanneer een familielid of vriend mee eet, dan is het mogelijk om voor een geringe vergoeding mee te eten. We horen dit graag in de ochtend zodat er rekening mee kan worden gehouden. *

Tarieven voor uw gasten 

Logies op uw kamer per nacht: €7,50
Logies op een aparte kamer p/n: €10,00
Ontbijt: €5,00
Lunch: €5,00
Warme maaltijd: €7,50
Parkeervergoeding per dagdeel: € 1,50

Mag ik roken in het hospice?

Het is toegestaan om in de tuin onder het afdak te roken. Indien het voor de bewoner niet mogelijk is in de tuin te zijn, dan mag hij/zij roken in de bewonerskamer. De luchtreiniger moet dan aan. Als u bedlegerig bent mag u niet roken wanneer u alleen bent. Familie en naasten kunnen, indien gewenst, in de tuin of op het balkon op de eerste verdieping roken. Het is verder niet toegestaan te roken in huis.

Hoe gaat het met eten en drinken?

De vrijwilligers koken voor u waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met uw wensen. Daarnaast kan uw familie of naasten voor u een maaltijd bereiden. Onze keuken op de eerste verdieping staat hiervoor tot hun beschikking. Wel graag dit vooraf afstemmen met de aanwezige vrijwilliger of met de coördinator. *

Zijn huisdieren welkom?

We zullen altijd kijken of dit mogelijk is. Voorwaarde hierbij is dat andere bewoners hier geen overlast van hebben. De zorg voor het huisdier ligt in zijn geheel bij de bewoner en/of familie.

Waar kunnen gasten parkeren?

In Rotterdam geldt een betaald parkeersysteem op basis van het kenteken van de auto en geldt maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 23:00 uur, en zondag van 12:00 tot 23:00 uur. Uw bezoek kan zich via ons voor € 1,50 per dagdeel aanmelden.