Reportage TV Rijnmond over tekort vrijwilligers

Wij hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die ons team komen versterken.

Wij hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die ons team komen versterken. Op 1 mei 2017 maakte TV Rijnmond hier een korte reportage over die in de nieuwsuitzendingen was te zien.

Hier de link naar dit nieuwsitem.


Aan het woord

In de reportage kwamen vrijwilliger El van Liempt en coördinator Denise van der Pijl aan het woord. 'Het is niet eng om in een hospice te werken,' aldus El van Liempt en Denise van der Pijl voegde daar aan toe: 'Dertig vrijwilligers is te weinig om de zorg te kunnen bieden die de mensen nodig hebben.

Taken vrijwilliger

Vrijwilligers in ons hospice ondersteunen de verpleegkundige en de mantelzorgers in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende. Je bent gastheer of gastvrouw, serveert koffie en thee, doet boodschappen, kookt, biedt een luisterend oor, leest voor en waakt. Ook ontlast je zoveel mogelijk de mantelzorgers door voor de bewoners te wassen en te strijken. Vrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak leuke sociale contacten op.

Informatiebijeenkomst

Elke eerste woensdag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers. Dan vertellen onze vrijwilligers over het huis, zijn geschiedenis en hoe het werk er in de praktijk uitziet. Er is een rondleiding en je kunt vragen stellen. Wilt een informatiemiddag bijwonen, stuur ons dan een e-mail 

Vrijwilliger worden

Wil je ook vrijwilliger worden? Graaag! Wij vragen je dan wel om 2x per week 4 uur en eens in de twee weken een dienst van 4 uur in het weekend. Geïnteresserd? Neem dan contact via mail met ons op, dan maken we een afspraak.