‘De vier vogels drukken zich uit in muziek en beweging.’

Studenten vangen hospice in dans en muziek

Studenten Codearts vangen de sfeer van het Hospice in dans en muziek

Het was een ongebruikelijk verzoek: of een groep studenten van het Codarts mocht langskomen bij het hospice. Een mooi gesprek met coördinator Denise van der Pijl en vrijwilliger Marcus Wagenaar volgde, waarna de studenten aan de slag gingen om in een paar dagen hun indrukken te verwerken in een dansvoorstelling.

Rusland

Het project is een initiatief van Ekaterina Cheporova. Toen zij nog in Rusland woonde was ze 6 jaar lang vrijwilliger in verschillende hospices. Dit project is voor haar een manier om in Nederland weer in contact te komen met een hospice en te kijken hoe ze dit kan gebruiken in haar kunst.

In de uiteindelijke voorstelling komen verschillende thema’s aan bod die zijn besproken tijdens het interview, zoals de vier elementen die verbonden zijn aan de vier vogels. Bekijk het prachtige resultaat van dit project in de onderstaande video:

Lighthouse

De volgende studenten werkten mee aan dit project:

• Dansers: Kate Cheporova en Alessandro Pellegrinelli
  • Circus: Lena Kautz en Lily Nolan