‘Een bijzonder avond vol muziek en verbinding.’

Bijzonder concert in de huiskamer van het hospice

Met Musicalia brengt celliste Ania Katyńska haar muziek naar bijzondere plekken waar mensen samenkomen.

Musicalia

Met Musicalia brengt celliste Ania Katyńska haar muziek naar bijzondere plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier geeft ze mensen de kans om muziek te ervaren in een voor hun vertrouwde omgeving, weg van de formele setting van een concertzaal. Zo speelde ze op woensdagavond 23 november in de huiskamer van het hospice. Het werd een bijzondere avond vol muziek en verbinding.


Bach

De avond begon met een gezamenlijke maaltijd van soep met brood. Na een korte introductie speelde Ania onder andere de de tweede cello suite van Bach voor de verzamelde vrijwilligers, verpleegkundigen en coördinatoren van het hospice. Er werd ademloos geluisterd naar het prachtige spel.

Tussen de stukken door was er ruimte voor vragen en vertelde ze veel interessante dingen over haar instrument, de muziek en hoe ze deze uitvoert en beleeft.

Dankbaar

Vanwege de relatief kleine ruimte klonk de speciale barokcello prachtig, en konden de aanwezigen heel goed zien en horen hoe Ania zich met haar spel kwetsbaar opstelde. Uiteindelijk speelde ze ook nog de derde en de eerste cello suite. Ania sprak haar dank uit voor het aandachtig luisteren, en andersom waren alle aanwezigen dankbaar dat ze de prachtige muziek in ontvangst mochten nemen. 

Meer weten

Je kunt Ania volgen via Facebook of een kijkje nemen op haar website. Ze is erg actief in diverse lokale initiatieven en is ook te zien op diverse nationale en internationale podia.